Szerintem egy gasztroblognak egyik fő feladata, hogy olyan tippeket is adjon amik hasznosak egy elfoglalt "szakácsnak" :) Dolgozó nők és férfiak, kisbabával otthon levő elfoglalt anyukák és apukák... jól jön néha egy gyorsan összedobható vacsi, valami amit másnap elvihetünk a munkahelyre. Napjainkban fontos a spórolás és azzal ha nem vesszük az ebédet, hanem magunk készítjük természetesen rengeteg pénzt spórolhatunk :)
Ezért indítom útjára a "20 perces vacsorák" rovatot, igaz Jamie Oliver 30 perc alatt komplett lakomákat rittyent össze... én maradok a kezdő-középhaladó szinten :))
Ezenkívül igyekszem az egészséges ételeknél maradni!
Szezámmagos csirkemell:
Hozzávalók:
Nem írok mennyiségeket, mindenki maga dönti el mennyi csirkéből készíti. Eredeti recept INNEN
Csirkemell
Szezámmag
Só
Bors
Olaj
Elkészítés:
A csirkét sózzuk, borsozzuk (én tettem hozzá kevés chiliport is ;), megforgatjuk szezámmagban. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a csirkét addig pirítjuk, amíg puha lesz a mag pedig finoman megpirul rajta. A trükk, hogy alacsony lángon pirítjuk, így a hús finoman puhul és a magok sem égnek oda.
Babpüré:
Amíg a csirke pirul ezt könnyedén elkészíthetjük. Eredeti recept INNEN
Hozzávalók:
1 fej lila hagyma
1 konzerv vörösbab
só
bors
olaj
A hagymát apróra vágjuk, sózzuk majd kevés olajon megfonnyasztjuk. A vörösbabról leöntjük a levet, átmossuk és lecsöpögtetjük. A hagymához adjuk és 1-2 percig együtt pirítjuk a hagymával.
A tűzről levéve átkanalazzuk a turmix gépbe, vagy egy botmixerezésre alkalmas edényre, majd ezek valamelyikével pürésítjük.
A salátához nem írok receptet, mi reszelni szoktuk a zöldségeket, ezúttal jégsalátát, répát, almát, csicsókát és hagymát használtam.
Az egész nem több 20 percnél és még egészséges is, a szezámmag kiváló kalcium forrás, a babnak pedig meglepően alacsony a glikémiás indexe (25).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése