2012. január 30., hétfő

Szezámmagos csirkemell, babpürével és salátával - "20 perces vacsorák" 1. rész


Szerintem egy gasztroblognak egyik fő feladata, hogy olyan tippeket is adjon amik hasznosak egy elfoglalt "szakácsnak" :) Dolgozó nők és férfiak, kisbabával otthon levő elfoglalt anyukák és apukák... jól jön néha egy gyorsan összedobható vacsi, valami amit másnap elvihetünk a munkahelyre. Napjainkban fontos a spórolás és azzal ha nem vesszük az ebédet, hanem magunk készítjük természetesen rengeteg pénzt spórolhatunk :)
Ezért indítom útjára a "20 perces vacsorák" rovatot, igaz Jamie Oliver 30 perc alatt komplett lakomákat rittyent össze... én maradok a kezdő-középhaladó szinten :))

Ezenkívül igyekszem az egészséges ételeknél maradni!

Szezámmagos csirkemell:

Hozzávalók:

Nem írok mennyiségeket, mindenki maga dönti el mennyi csirkéből készíti. Eredeti recept INNEN

Csirkemell
Szezámmag
Bors
Olaj

Elkészítés:
A csirkét sózzuk, borsozzuk (én tettem hozzá kevés chiliport is ;), megforgatjuk szezámmagban. Serpenyőben kevés olajat hevítünk és a csirkét addig pirítjuk, amíg puha lesz a mag pedig finoman megpirul rajta. A trükk, hogy alacsony lángon pirítjuk, így a hús finoman puhul és a magok sem égnek oda. 

Babpüré:

Amíg a csirke pirul ezt könnyedén elkészíthetjük. Eredeti recept INNEN

Hozzávalók:
1 fej lila hagyma
1 konzerv vörösbab 
bors
olaj

A hagymát apróra vágjuk, sózzuk majd kevés olajon megfonnyasztjuk. A vörösbabról leöntjük a levet, átmossuk és lecsöpögtetjük. A hagymához adjuk és 1-2 percig együtt pirítjuk a hagymával.
A tűzről levéve átkanalazzuk a turmix gépbe, vagy egy botmixerezésre alkalmas edényre, majd ezek valamelyikével pürésítjük.

A salátához nem írok receptet, mi reszelni szoktuk a zöldségeket, ezúttal jégsalátát, répát, almát, csicsókát és hagymát használtam.

Az egész nem több 20 percnél és még egészséges is, a szezámmag kiváló kalcium forrás, a babnak pedig meglepően alacsony a glikémiás indexe (25).

Nincsenek megjegyzések: