2010. július 31., szombat

Áfonyás muffin zabpehelylisztből


Végre végre sikerült kipróbálni a zabpehelylisztet muffin készítésre. Nagyon "bejövős" vagy facebook szlenggel... lájkoltam!!! :)

Hozzávalók:
6 db-hoz!, az egész tepsihez dupla mennyiség kell!

10 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
1 pohár joghurt
2 ek olíva olaj
2-4 ek folyékony édesítőszer
Kb 20 szem áfonya (ebből néhány szem kell a tetejére, többi mehet a nedves hozzávalókhoz)
1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverem, majd az egészet összeöntöm és átkavarom, amíg a száraz hozzávalók átnedvesednek.
Kibélelem a muffin formát a kis papír kosarakkal és elosztom a tésztát. Tetejükre szórok pluszban pár szem áfonyát.
Előmelegített sütőben (180 fok) 20 percig sütöm őket.

Ennek egyetlen hibája, hogy nem lehet olyan szépen kivenni a papírból, érdemes megfontolni, hogy inkább a muffin formát vajazzuk és lisztezzük ki!

9 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta!! Most kivagyok éhezve a süteményre, gyorsan csentem is belőle.:))

Livi írta...

Tessék csak Gizi! Bűntudat nélkül :)

Ami írta...

Nagyon guszta!
Tegnap pont áfonyás túrótortát készítettem, és gondolkodom az áfonyás muffinon is :). Tetszik a recept, csak éppen zablisztem nincs... :( /hála a fránya molyoknak.../

Bianka írta...

Nagyon kis guszták, biztos nagyon finom

Livi írta...

Köszi Ami! Áfonyás torta is nyammmmmmm :)

Bianka köszi!

Dia írta...

Nagyon egyszerű az elkészítése! Szeretem az ilyeneket!

Livi írta...

Hát igen Dia, a muffin az muffin :) Ha egészséges is ;)

szepyke írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Ivett Csonka írta...

Szia.
Olivaolaj helyett lehet másféle olajat is használni?