2010. július 31., szombat
Áfonyás muffin zabpehelylisztből
Végre végre sikerült kipróbálni a zabpehelylisztet muffin készítésre. Nagyon "bejövős" vagy facebook szlenggel... lájkoltam!!! :)
Hozzávalók:
6 db-hoz!, az egész tepsihez dupla mennyiség kell!
10 dkg zabpehelyliszt
1 tojás
1 pohár joghurt
2 ek olíva olaj
2-4 ek folyékony édesítőszer
Kb 20 szem áfonya (ebből néhány szem kell a tetejére, többi mehet a nedves hozzávalókhoz)
1/2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverem, majd az egészet összeöntöm és átkavarom, amíg a száraz hozzávalók átnedvesednek.
Kibélelem a muffin formát a kis papír kosarakkal és elosztom a tésztát. Tetejükre szórok pluszban pár szem áfonyát.
Előmelegített sütőben (180 fok) 20 percig sütöm őket.
Ennek egyetlen hibája, hogy nem lehet olyan szépen kivenni a papírból, érdemes megfontolni, hogy inkább a muffin formát vajazzuk és lisztezzük ki!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
Nagyon guszta!! Most kivagyok éhezve a süteményre, gyorsan csentem is belőle.:))
Tessék csak Gizi! Bűntudat nélkül :)
Nagyon guszta!
Tegnap pont áfonyás túrótortát készítettem, és gondolkodom az áfonyás muffinon is :). Tetszik a recept, csak éppen zablisztem nincs... :( /hála a fránya molyoknak.../
Nagyon kis guszták, biztos nagyon finom
Köszi Ami! Áfonyás torta is nyammmmmmm :)
Bianka köszi!
Nagyon egyszerű az elkészítése! Szeretem az ilyeneket!
Hát igen Dia, a muffin az muffin :) Ha egészséges is ;)
Szia.
Olivaolaj helyett lehet másféle olajat is használni?
Megjegyzés küldése