2010. augusztus 30., hétfő

Mi készült ebből? Finom rántott patisszon!


Tavaly még gondolni sem mertem rá, hogy megegyem, mostanra megszerettem :)
Ültettünk a kertbe többek közt patisszont is, és természetesen a saját termés csúszik a legjobban!

Hozzávalók:
patisszon - mi mindig kettő nagyobbacskát használunk, 3-4 fő adagja jön ki belőle.

bors
1 vagy 2 fej nagyobb vöröshagyma ízlés szerint, én 2-t használok
liszt - tojás - zsemlemorzsa a panírozáshoz

A patisszon rántásának a titka, hogy a megpucolt és kimagozott zöldséget felvágjuk kis szeletekre majd sózzuk, borsozzuk és szeletelt hagymával összekeverjük. Kb 1 óra alatt a hűtőben kis levet ereszt és nagyon finoman átveszi a hagyma pikánsságát.
A levet leöntjük először majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban aranysárgára sütjük.
Fontos, hogy a hagymát se dobjuk ki! Én azt szoktam csinálni, hogy a maradék tojást és lisztet egy sűrűbb palacsinta tészta állagra keverem, bele dobom a hagyma szeleteket, ügyelek rá, hogy alaposan bevonja a tészta a hagymát.
A forró olajba szedem egy kanál segítségével, a forróság hatására kis zöldség pogácsává áll össze.
Nagyon szertejük...
Annyira szeretjük, hogy nem volt időm lefotózni se :D Csak a még nyers zöldséget......

8 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nagyon tetszik ez a hagymás ötlet! A patisszonhoz keverve is, aztán "pogácsának" megsütve is!

Tuti!

Judith írta...

Jaj, ez nagyon finom tud lenni, nehany eve ettem utoljara... Sajnos itt nem talalok patisszont :(

Ami írta...

Mmmm de finom lehetett!
:)

Bianka írta...

Finom lehetett

Livi írta...

Viki köszi, bevallom én kicsit a hagymás pogácsát jobban is csípem :D
Judit óóó ott nincs patisszon? Ha van valami ilyen fehéresebb fajta tök szerintem majdnem ugyan olyan lehet...
Ami és Bianka köszi, igen az volt :) Most hétvégén is leszedünk párat és megint lesz :D

Csibe írta...

Tényleg tök jó ötlet! Tetszik!

Livi írta...

Köszi Csibe!

koktél írta...

Hát ez valami iszonyat jó lehet imádom a patisszont! Köszi a tippet!