2010. augusztus 16., hétfő
Bruschetta, ahogy én szeretem
Sajnos a paradicsom nem a kedvencem nyersen, csak így bruschettaként és paradicsom salátaként tudom megenni sok lilahagymával :)
Azért írom, hogy "ahogy én szeretem", mert emlékeim szerint az autentikus receptben nincs vöröshagyma.
Hozzávalók:
9 szelet kenyér --> baguetteből
3 közepes paradicsom
kb 6 levél friss bazsalikom (szentségtörő módon készítettem már szárítottból is)
1 kisebb fej vöröshagyma
fokhagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A paradicsomot a hagymát és a bazsalikomot apró darabokra vágom és összekverem. Sóval és borssal ízesítem. A hűtőben hagyom össze érni az ízeket, legalább fél órát.
Közvetlen a fogyasztás előtt pirítom meg a kenyér szeleteket.
A fokhagymával bedörzsölöm őket és meglocsolom kevéske olívaolajjal.
A kenyerekre púpozom a paradicsomos keveréket és kész is.
Előételként nagy siker, illetve én könnyed uzsonnának is szoktam enni, leginkább rozskenyérrel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
9 megjegyzés:
NAgyon guszta! Én kicsit másképpen készítem, de a Tied is mennyei lehet :)
Köszi Ami!
A te verziód feltetted már?:) Meglesném!
Nagyon guszta, szép színes
Köszi Bianka, igen én is szeretem a színeit :)
Hmmm, én is szeretném :)
Ugyan Én a paradicsom minden formáját imádom, megértem, hogy így megeszed. Csodás a színösszeállítás is, igazán kívánatos!
Csibe köszi :)
Dia próbálkozom azért a paradicsommal, mert jó lenne megenni simán is.... :)
Köszi szépen!
Még nem :)))) De majd egyszer felteszem. Elég rég csináltam már, épp itt az ideje.
Ami vááárom :)
Megjegyzés küldése