2010. július 10., szombat
Csokoládés meggylekvár (diabetikus befőzőcukorral)
Végre vissza kaptam a fényképező gépem juhééé....:)
Ezt a lekvárt a múlt héten főztem, de már régen készültem rá... kb tavaly nyár óta.
Nagyon jól illik a csoki a meggyhez. Süteményekbe szerintem isteni!
Dr. Oetker diabetikus befőző cukorral készült, így máris kevesebb kcl, és mivel étcsoki kerül bele, így az sem vészes egy diétázó szempontjából sem.
Hozzávalók:
40 dkg meggy
Fél zacskó dr oetker diabetikus befőző cukor (vagy ízlés szerint fehér cukor, ebben az esetben tovább kell főzni, illetve mehet mellé dzsem fix)
1 evőkanál citromsav
1 tábla étcsoki (nekem Tibi)
Elkészítés:
A dobozon leírtaknak megfelelően, először botmixerrel pürésítettem a kimagozott meggyet. Egy lábosba öntöttem a gyümölcs pürét a cukorral együtt és forralni kezdtem, ha már a cukor elolvadt hozzá adtam a citrom savat és tovább forraltam. Összesen 3-4 percig kell csak forralni, utána elzártam alatta a gázt és lehaboztam. Rögtön hozzá adtam a kockákra tördelt csokit, ami a forró lekvárban rögtön el is olvadt.
Üvegbe töltöttem, tetejére késhegynyi szalicil került és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Nem kell megijedni attól, hogy elég folyósnak tűnik a forralás után is, ahogy kihűl sűrűsödik!
Nagy sikerem volt! Szerintem készítek is még 1-2 adagot ebből, mert 40 dkg meggy-ből csupán egyetlen közepes üveg telt meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
Livi ez nagyon szuper!!! Egyszer már ettem csokis meggylekvárt, és ha jól emlékszem nagyon fini!! :)
Köszi :)
Igen, isteni a csokival... kb feketeerdő torta feeling :)
Finom lehet, csoki-meggy :-)
Ezt most,simán elmentettem magamnak!!!!De finom lehet....
Ügyes vagy!!!
Csúcs, nagyon finom lehet, annak aki szereti a csokit ;))))
Szép lett a színe. Nagyon ügyes vagy
Köszi Ottis... igen csoki-meggy klasszikus :)
Ildi örülök, hogy ennyire tetszik :) Köfi :)
Bianka aranyos vagy, köszi :)
Szuper íze lehet!!!
Köszi Andi :) Igen folyton csábít a hűtőben...:D
Megjegyzés küldése