Most próbáltam először... hát nem tudtam, hogy ez ennyire isteni :D
Pedig még cukrot sem tettem bele! Rózsaszín csoda :)
Hozzávalók 2 személyre:
200 ml tejszín (mivel találkoztam a receptekben hab tejszínnel és főző tejszínnel is, szerintem mindegy milyen, nekem hab volt)
1/2 bögre tej
2 csomag torta zselé por (nekem piros)
vanília (aroma, kivonat, cukor/fruktóz, kikapart magok... akármi :) )
édesítőszer
pár szem eper
minimális olaj a forma kiolajozásához
Elkészítés:
1. A tejszínt a tejet a vaníliát és a zselét alaposan összekeverjük egy kis lábosban.
2. A formánkat vagy formáinkat kikenjük egy kevéske olajjal. Az epret kis darabokra vágjuk és bele szórjuk a kikent edénybe.
3. A tejszínes keverékünket feltesszük főni és forrásig melegítjük
4. Még melegen a formába töltjük, majd várunk kicsit, hogy ne legyen túl forró és hűtőbe tesszük, megvárjuk amíg megdermed (kb 1 óra).
5. Miután megdermedt óvatosan tányérra borítjuk, kínálhatjuk tejszínhabbal, gyümölcs öntettel vagy akár csoki forgáccsal mint én... de mindezek nélkül is isteni :)
Az eper nagyon szépen elvegyült, jutott a puding minden részére, és nagyon feldobta :)
8 megjegyzés:
nagyon csini:)
De szép, én is ennék belőle szívesen:)
ez az a recept? nagyon szépecskekendecske
Köszi Niki és Kata! Sajnos már elfogyott :)
Nikim igeeeen ez anyud receptje kis tejjel és eperrel felturbózva! Ezúton is köszi :)
Hát ez valami meseszép! :)
Az hogy epres, természetesen telitalálat! Gyönyörű! :)
Óóóó ezt a recept... mintha nekem szántad volna! Imádnivalóan finom lehet és csupa olyan dolog van benne, amit én is ehetek!
Lementem és kipróbálom :)
Nagyon szép lett, de ennék most belőle :)
Raindrop köszi :) Eper nálunk is Nr. 1 :D
Ami, örülök hogy így tetszik! Remélem ízleni is fog :)
Bianka köszi, sajnos már elfogyott :) De azt hiszen gyakori vendég lesz nálunk! Legközelebb megy fénypostán :)
Megjegyzés küldése