2010. április 21., szerda

Meggyes rétes picit átalakítva


Történetesen volt itthon mindenféle hozzávaló... nem kellett sokat gondolkodnom, mit is készíthetnék a családnak...
Miközben vettem el a hozzávalókat észrevettem egy, a szekrényben árválkodó tejszínes pudingport...:) Mondtam neki "gyere te is :D "
Így született meg egy igen egyszerű, gyors, de annál finomabb meggyes rétes, benne kevéske tejszínes pudinggal......

Hozzávalók:

1 csomag rétes lap - nekem 8 rétegű
1 üveg meggy befőtt
1 csésze (2 dl-es) zsemlemorzsa
2 evőkanál margarin
15 evőkanál porcukor (lehet több vagy akár kevesebb is ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
1/2 evőkanál fahéj
1/2 csomag tejszín ízű puding por
1/2 liter tej


Elkészítés:

1. A fél csomag pudingport a leírásának megfelelően megfőzöm 3 evőkanál porcukorral.
Hagyom, hogy hűlhessen.
2. A morzsát felteszem pirulni egy lábosban és amikor már majdnem jó hozzá adok 2 evőkanál margarint, megvárom amíg nagyjából elolvad.
3. Hozzá keverem a lecsöpögtetett meggy befőttet, a maradék porcukrot, fahéjat, vaníliás cukrot és alaposan elkeverem.
4. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és bele teszem a széthajtogatott réteslapot, úgy hogy feltudjam tekerni,
5. A réteslap egyik oldalára , !de nem túl a szélére! egy csíkban eloszlatom a meggyes keverék felét.
6. A meggy tetejére követve annak vonalát halmozom a tejszínes pudingot.
7. A maradék meggyet ráhalmozom a puding tetejére.
8. A lehető legszorosabban feltekerem a réteslapot, és a sütőbe teszem. Kb 30 perc alatt 200 fokon készre sül.
Ahogy a képen is látszik a puding nagy részét beszívta a meggyes töltelék, de pont ettől istenien krémes lett, de egyáltalán nem ázott el!
Ja és a tölteléket készítés közben megkóstoltam, hogy elég édes e... na azt kell mondjam hogy ha életem végéig csak ezt a pirított morzsás, édes, gyümölcsös keveréket kéne ennem nem hiszem hogy sokat tiltakoznék :D Aki szereti a szilvásgombóc evés után belapátolni az édes morzsát az tudja miről beszélek :D

6 megjegyzés:

Ami írta...

Haaam, és már el is fogyott !:)
Egyszerűen imádom a meggyet, jöhet bármilyen formában, és ez a rétes... nyami!

Bianka írta...

Csodásan néz ki. Megdobsz egy szelettel, talizzunk a Kakukk előtt :))))

Livi írta...

Ami köszi, én is imádom a meggyet :)

Bianka szívesen adok, de most épp nem vagyok újpesten... ott tilos ilyesmit sütni :D Anyuéknak készítettem :D Fénypostával küldöm :D

egycsipet írta...

Ááá, mire jövök itt napokkal később. :)) Nagyon szeretem a meggyet, hát még rétesben. Mmmm, csodás! :)

Bori írta...

Miért is ne turbózhatnád fel pudingporral? :-) Fincsi.

Livi írta...

Egycsipet, köszi :) Én is imádom! Mindenhogy :)
Bori neked is köszi, valóban puding mehet mindenbe ;)