2010. április 2., péntek

Friss-zöldséges batyu


Elkezdtem kísérletezni a finom friss zöldségekkel és ez az egyik ötletem. Mikor tegnap vásárlás közben megláttam, hogy 250 Ft a leveles tészta (ráadásul alapból 3 részre választották, így nem kellett az egészet egyszerre felhasználni), rögtön tudtam zöldségekkel fogom megtölteni.

Hozzávalók (Mennyiségek ismét hiányozni fognak, mert úgyis mindenki maga tudja milyen zöldséget szeret, én a következőket használtam):

Leveles tészta
Kukorica
Pritamin paprika
Vörös hagyma
Lila hagyma
Bors
Bazsalikom
Olíva olaj

+ a megkenéshez 1 tojás sárgája

A zöldségeket apró darabokra (kockára vagy szálakra) vágjuk, összekeverjük, meglocsoljuk olíva olajjal, sózzuk borsozzuk.A leveles tésztát (persze ha már kiengedett ;) ), szép vékonyra nyújtjuk és akkora darabokat vágunk belőle, hogy szépen tölthető legyen. Kis halmokat rakunk rá a zöldségből, összehajtjuk, szélét egy villa segítségével zárjuk. Megkenjük tojássárgájával a szélét és akár a tetejét is. Nekem megint kicsit odakapott a tojás a sütőnek azon a részén ahol jobban éri a meleg... de lettek azért simán szép pirosak is.
Elég hamar megsülnek, de ugye ez méret függő is, nekem 15-20 perc alatt lettek kész.

Az a jó benne, hogy a hagyma finoman megpuhul, és minden zöldség éppen csak roppan... ;)

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta és finom :)