Edó a napokban tette közé a mandulás tönköly keksz receptjét, megcsináltam és ISTENI :) Recept itt: http://gergelyne.blogspot.com/2010/03/mandulas-tonkolykeksz.html
Ez adta az ötletet a további variálásra. Mivel kezdek jobban lenni és valamennyire már érzem az ízeket is :D készítettem egy másik, hasonlóan egészséges verziót :)
Hozzávalók 17-20 db-hoz:
20 dkg teljes kirőslésű tönkölybúza liszt
5 evőkanál finomra darált dió
1 teáskanál sütőpor
1,5 evőkanál rum aroma
6-7 evőkanál méz
9 evőkanál olaj
A lisztet a diót és a sütőport összekeverem. Hozzá teszem a rum aromát és a mézet, bele öntöm az olajat. Elkeverem először kanállal aztán kézzel összedolgozom. Nem baj ha a végén nem áll össze teljesen a tészta, mert amikor formázzuk szépen összetapad az olaj miatt. Kis dió nagyságú gömböket alakítunk a kezünkkel, majd kilapítjuk őket.
Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, egymástól pár centire elhelyezzük a tallérokat (terül sütés közben). Előmelegített sütőben !10! perc alatt készre sül! Nem kell tovább sütni (ahogy Edó is tanácsolta), mert egyrészt kiszárad, másrészt megéghet az alja :) Miután kisült várjuk meg amíg kihül, mert olyan finom omlós a tésztája, hogy törik.
7 megjegyzés:
Ez a rumos-dios szerintem meg fincsibb a mandulasnal.Orulok hogy izlett nektek is,amugy masnap is nagyon finomak,sot harmadnap is,egyaltalan nem szaradtak meg.
Köszi :) Nekem a mandulás kicsit jobban ízlett, mert mandula mániám van :D Csak van dió fánk és használni kell azt is :) Három napot nem tudom átvészelnek e a kis tallérok :)Köszi a receptet!
Nagyon finom lehet
De csinosak.Imádom a mandulát, a rumos dióst is...
Köszi Bia és Andi :)
Táskaborításra hívtak én meg téged :)
én is egy kis táskamustrára hívlak!! :)
Megjegyzés küldése