2010. március 16., kedd

Kínai sült banán


Igen igen... megint kínai kaja :D

Az igazság az, hogy ezt a sült banánt már 2 hete megcsináltam, de azóta valahogy nem írtam meg...

A kínai büfék rajongói biztos ismerik, mivel nem sok desszertet lehet kapni náluk. Általában néhány darabot adnak, leöntve valamilyen fura ragadós szósszal, ami - kár tagadni - valószínűleg simán tömény cukor szirup. Én szeretem így is bevallom :D de azt kell mondjam teljesen elhagyható a szósz, elég édes a banán magában is, pláne ha egy kicsit megsült az olajban....;)


Hozzávalók:

2 banán - mehet simán a kissé túlérett is
5-8 dkg liszt
4 púpozott evőkanál kukorica liszt
2 teáskanál sütőpor
1,5-2 dl buborékos szódavíz/ásványvíz
2-3 evőkanál cukor
Olaj a sütéshez


A banánt ujjnyi vagy két ujjnyi szeletekre vágjuk. A kétféle lisztet, sütőport, cukrot és a vizet összekeverjük. Olajat hevítünk. Közben a banán karikákat a sűrű palacsinta tésztába dobáljuk, jól elkeverjük, hogy teljesen bevonja őket a tészta. Ha az olaj elég forró akkor átrakosgatjuk a banánokat és aranysárgára sütjük. Elég gyorsan készen van.

Lehet a tésztába keverni egy kis kókuszreszeléket is :) Más gyümölcsökkel is szokták csinálni pl ananász, alma stb... érdemes kísérletezni!

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Férjem nagyon szereti :)

Adri írta...

Milyen jó is ez! Imádom! A sült pudigot talán egy picit jobban. :)
(Válaszoltam az esküvős kérdésedre, bocsi, hogy csak most!)

Andi írta...

Még sohasem ettem. Ki kellene próbálni... Nagyon jól hangzik.

Livi írta...

Bianka hát megértem :D Én is nagyon szeretnéééém ;)
Adri én a sült pudingot még sosem próbáltam :( Majd egyszer tesztelem, aztán kikísérletezem itthon :)
Andi ajánlom, nagyon finom :)

Bianka írta...

Van pár kérdés a blogomba, gyere kérlek :))))

pitypang írta...

Nézz be hozzám:)!
A banánt szeretem :)

Névtelen írta...

Sikerült :)Finom lett!

Livi írta...

Jaj nagyon örülök! Köszönöm, hogy megírtad!!! :)