2010. március 13., szombat

Kínai édes savanyú csirke ropogós bundában, pont mint a kínai büfében ;)


Na hát szép hosszú címet adtam a bejegyzésnek :)

Lényeg, hogy sikerült olyan kínai husit csinálnom, aminek pont olyan az íze mintha most vettem volna a helyi kínai büfében :) A bundája ropog, a szósz igazi édes-savanyú... Azt hiszem elkezdem a többit is kikísérletezni...mégis más és még olcsóbban is kijön :)

Hozzávalók 4-5 adagra:

1/2 kg csirkemell
15 dkg liszt
7 púpozott evőkanál kukorica liszt
1 teáskaná sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
4 dl buborékos víz + ha besűrösödne közben lehet higítani még
bors
Kb 6 evőkanálnyi édes szójaszósz - Én a tescoban vettem kb 500 Ft volt 1 üveg.
+ kevés hagyma
+ 1 evőkanálnyi Erős Pista (nem muszáj)


A csirkét megmosom, lehártyázom és !!!nagyon!!! vékony kis csíkokra vágom, sózom borsozom. A lisztet és a kukorica lisztet 1 csipet sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverem, felöntöm a vízzel és hagyom állni egy kis ideig.

Olajat hevítek közben a csirke csíkokat bele teszem az összekevert tésztába. Ha az olaj elég forró akkor egyenként átrakosgatom a tésztával minden oldalán bevont csirke felatkákat. Ha szép sárgára pirultak akkor kiveszem őket az olajból.

Egy wokba vagy serpenyőbe teszem a kisült falatokat és jól meglocsolom az édes szójaszósszal. Én dobtam rá kevéske vékonyra vágott hagymát is, szerintem érdemes mert még finomabbá teszi :)
1 evőkanálnyi Erős Pistát is kevertem hozzá, mert szeretjük a csípős ízeket, de persze ez is opcionális :)

Hatalmas sikere volt!
:)

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon jó lehet. Pont délben én is kínait csináltam illatos omlós csirkét. Kínai íze lett. Majdnem szó szerint ezeket írtam le :)))))

Adri írta...

Végre én is vettem kukoricalisztet. :) Már csak egy kis idő kellene, és ki is próbálom a receptjeidet! :)
Nézz be hozzám kérlek, nálam is vár Téged az újabb díj! :)

Adri írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Adri írta...

Kétszer küldtem el, bocsi...:)

Livi írta...

Bia igen láttam, hogy te is kínait csináltál :D Egyre jár az agyunk néha nagyon! Próbáld ki hozzá a kukorica lisztet, komolyan rengeteget dob rajta :)

Adri KÖSZÖNÖM!!! :) Hajrá a kukorica liszttel ;)

Andi írta...

De jól hangzik, eszméletlen színe van....Imádom ezt az ízvilágot.

Judith írta...

Most jottem Biankatol, ott is kinai volt :)
Ezt is mentem, mert mas az izesitese. Ki fogom probalni. Legkozelebb nem etteremben esszuk a kinait, az mar tutti! Koszi a receptet!

Livi írta...

Andi köszi :) Én is imádom :D
Judith, örülök hogy mentetted :) Ezt az édes-savanyú verziót itthon is viszonylag kevés büfében lehet kapni. De igazán "kínais" íz :)

Raindrop írta...

Hú, totál kész lettem ettől.
Abszolút kedvenc kínai kajám, le is mentem a recepted, mert én másikat használtam eddig. :)

Livi írta...

Raindrop remélem ízleni fog ;)