2010. február 13., szombat

Churros az egyszerű fánk!


Ezt a spanyol fánk féleséget is Reninél találtam: http://renidani.blogspot.com/2010/01/churros-la-madrilena.html Ezt a receptet követtem, csak én tettem bele vanília aromát is.
Korábban a tv-ben találkoztam vele, bár jártam már Spanyolországban, mindenesetre nagyon megtetszett.
Már többször elkészítettem és mindig pillanatok alatt elfogyott, pedig csokis mártogatóst nem is alkottam hozzá... Elég volt a cukros szórás és esetleg a lekvár :) Sokan kérték a receptjét, szóval itt is van :)
Szerintem ez a legegyszerűbb és leggyorsabb fánk tészta.
Nekem sajnos a csillag formám a habzsákhoz nagyon pici, így nem azzal készítettem a kis "kukacokat", így nem olyan szép de ízre attól még baromi jó!!! :D


Hozzávalók:
1 bögre tej
1 bögre víz
2 ek vaj
2 ek cukor
2 tk vanília aroma
2 bögre liszt
olaj a sütéshez


A vizet és a tejet összeöntjük egy lábosban, és felforraljuk. Mehet bele a vaj a cukor és a vanília aroma. Ha felforrt akkor vegyük nagyon alacsony lángra vagy teljesen le is vehetjük a tűzről, óvatosan szórjuk bele a lisztet és közben intenzíven kevergessük egy habverővel :) Ha a tészta összeállt (észre fogod venni), akkor készen is vagy ezzel a fázissal. Nyomó zsákba töltjük és bő olajban kisütjük, szép aranysárgára. Mikor kisült rögtön szórjuk meg cukorral! Szerintem langyosan a legjobb ;)

Farsangi mulatságra is ideális!

2 megjegyzés:

Bianka írta...

De helyesek

Livi írta...

Köszi! Kis kukackák :)