2010. január 7., csütörtök

Zöldborsó krémleves (lightosítva)


A következő krémlevest szinte hetente készítem, a diéta jegyében kimarad belőle a liszt...;)

Hozzávalók:
Zöldborsó
Víz
Olíva olaj
Leves kocka (marhahús, csirkehús, zöldség)
Fekete bors

Ismét kimaradt a mennyiségek jelzése... Ki mennyit szeretne csinálni, attól függ...:)
1. Kevés olíva olajat egy lábosban felhevítünk és bele öntjük a zöldborsót. "Megpirítgatjuk" hogy kicsit puhább legyen...
2. Ha a héja már puha felöntjük vízzel, ne csak ellepje, legyen kicsit több, de nem túl sok mivel ebben az esetben kimarad a sűrítést szolgáló liszt!
3. Dobjunk bele egy leves kockát (gyengébb idegzetű szakácsnők ezen a ponton forduljanak el, mert igen én még használok ilyeneket :D ), majd borsozzuk. Később kóstoljuk meg, hogy elég sós e az ízlésünknek(a kockában van só), ha nem sózzunk utána.
4. Főzzük nagyon puhára a borsókat, amint megpuhultak el is zárhatjuk a tüzet alatta. Hagyhatjuk kihűlni, de én már forrón szoktam a botmixerrel pépesíteni. Ha túl sűrű lenne öntsünk még rá vizet.
UI: Pár hete egy konyhai baleset történt a levessel... meglódult a fekete bors :D Azóta csak így készítem, mert annyira tetszett nekünk a csípőssége :D Látszik is a képen a sok sok fekete pötty.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

De szép színe van és biztos az íze is fenséges

Livi írta...

Köszi! Épp néztem, hogy olyan a színe mintha zöld festék lenne :) Igen tényleg finom ;)