2009. december 31., csütörtök

Kezdő háziasszony túrós pogácsája


Az alábbi receptet ajánlom mindenkinek, akinek nincs kedve vagy ideje kelt tésztával bíbelődni...

A receptben nincs élesztő, a sütőpor helyettesíti.


Hozzávalók:

45 dkg túró

45 dkg margarin

45 dkg liszt + egy kevés a nyújtáshoz

1 csomag sütőpor

2 egész tojás

Kb 2 evőkanál só - ez ízlés szerint változhat!

Tetejére:

1 tojássárgája

Néhány dkg sajt

A hozzávalókat összekeverjük, jó alaposan összedolgozzuk, meggyúrjuk. A lényeg, hogy igyekezzünk utólag minél kevesebb lisztet hozzá adni, nehogy a végén túl kemények legyenek a pogácsák! Persze ha nagyon ragadna a tészta muszáj hozzá adni... nyújtás miatt főleg.

A tésztát kinyújtjuk úgy 1 cm vastagra, majd szép kis köröket szaggatunk belőlük.

(Sajnos a mi pogi szaggatónk eltűnt, így most poharat kellett használni, a túl nagy köröknek meg is lett az eredménye, nem lettek nagyon magasak a tészták, de az ízük így is isteni ;) - Még jó, hogy a blog leírásomban szerepel az ügyetlenkedés is :D )

Sütőpapírral borított tepsire helyezzük őket, a tetejüket megkenjük tojássárgájával majd megszórjuk sajttal.

Kb 180 fokon aranysárgára sütjük, akkor jó ha a sajt is picit megpirult.

Nincsenek megjegyzések: