2013. július 16., kedd

Zabkorpás cukkini tócsni

Számomra fontos, hogy a mindennapokban is finom ételeket varázsoljak az asztalra. A hétköznapok viszont nálam is rohanással telnek... munka, háztartás néha fotózás, aztán retusálás :) 
Nehéz minden nap beállni a konyhába és többfogásos vacsorát készíteni... De például a cukkini tócsni tipikusan olyan étel, amit pik-pakk össze lehet dobni, ráadásul egészséges is... No ne essen senki kétségbe, aki egy fárasztó munkanap után még erre sem képes. Nem titkolom én is sokszor segítség után kiáltok... elég gyakran. Ilyenkor bepötyögöm, hogy http://www.foodpanda.hu/ és máris repül hozzám az az étel, amit megkívántam ... :)
No ez a legkönnyebb megoldás.. a második legkönnyebb pedig a cukkini tócsni!



Hozzávalók:
30 dkg cukkini
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
só 
bors
Körülbelül 10 dkg zabkorpa

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük majd hozzá adjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk majd adunk hozzá annyi zabkorpát amennyivel összeáll. Fél órára a hűtőbe helyezzük, ennyi idő alatt a zabkorpa kissé megszívja magát. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és 1-1 evőkanálnyi adagot halmozunk a cukkiniből, majd amennyire tudjuk szétlapítjuk azokat.
Alacsony lángon mindkét felüket 3-4 percig sütjük. 

Tipp: Húsok mellé köretként, illetve fokhagymás tejföllel önmagában is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: