2013. április 29., hétfő

Medvehagymás saláta

Mostanában szinte minden nap eszünk valamilyen salátát... Fotózni nem igazán szoktam, de ez olyan finomra sikeredett, hogy muszáj volt lekapni.
Semmi faxni, csak egyszerűen, gyorsan... szokás szerint ;)



Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
kb 10 szál medvehagyma
1 alma
Az öntethez:
2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy mindkettő keverve fele-fele arányban)
1 gerezd fokhagyma
édesítő (pl eritritol , de el is hagyhatjuk)
bors
kevés só

Elkészítés:
A zöldségeket és az almát megmossuk. A jégsalátát és a hagymát is vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát feldaraboljuk, az almát lereszeljük. A medvehagymát leválasztjuk a száráról és apróra vágjuk.
Az öntethez a joghurtot és/vagy tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és édesítővel. Összekeverjük a feldarabolt zöldségekkel. 
Úgy a legízletesebb, ha kicsit összeérnek az ízei, így pihentessük kevés ideig a hűtőben.

Mi valamilyen pirított hús vagy rántott zöldség mellé szoktuk fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések: