Mostanában szinte minden nap eszünk valamilyen salátát... Fotózni nem igazán szoktam, de ez olyan finomra sikeredett, hogy muszáj volt lekapni.
Semmi faxni, csak egyszerűen, gyorsan... szokás szerint ;)
Hozzávalók:
1/2 fej jégsaláta
1 kígyóuborka
1 fej vöröshagyma
kb 10 szál medvehagyma
1 alma
Az öntethez:
2 dl joghurt (vagy tejföl, vagy mindkettő keverve fele-fele arányban)
1 gerezd fokhagyma
édesítő (pl eritritol , de el is hagyhatjuk)
bors
kevés só
Elkészítés:
A zöldségeket és az almát megmossuk. A jégsalátát és a hagymát is vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát feldaraboljuk, az almát lereszeljük. A medvehagymát leválasztjuk a száráról és apróra vágjuk.
Az öntethez a joghurtot és/vagy tejfölt kikeverjük a zúzott fokhagymával, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és édesítővel. Összekeverjük a feldarabolt zöldségekkel.
Úgy a legízletesebb, ha kicsit összeérnek az ízei, így pihentessük kevés ideig a hűtőben.
Mi valamilyen pirított hús vagy rántott zöldség mellé szoktuk fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése