2012. április 28., szombat

Spenót-medvehagyma krémleves




Sajnos a napokban búcsút mondunk a medvehagymának, de azért még akad a piacokon. A spenót pedig a személyes kedvencem, a medvehagymával együtt jó kis párost alkotnak.
Kis fokhagymával megspékelve.... hagyma imádóknak kötelező! :)
(Elnézést a rossz minőségű fotóért, de este készült... másnapra nem maradt ;) )

Hozzávalók:
50 gr medvehagyma
50 gr spenót
1 gerezd fokhagyma (növelhető a mennyisége ízlés szerint)
1,5 dl tejszín
3 dl víz
bors
1 ek liszt
olaj
Ha valaki szeretne akkor BIO leveskockából felet lehet hozzá tenni, én kihagytam.

Elkészítés:
1. Kevés olajon a spenótot és a medvehagymát megfonnyasztjuk majd hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
2. Felöntjük 3 dl vízzel és felforraljuk (mehet bele a leveskocka).
3. Botmixerrel pürésítjük a levest.
4. A tejszínt simára keverjük a liszttel és folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hagyjuk újra forrni.
A végén még lehet állítani a fűszerezésen.


Nincsenek megjegyzések: