2012. február 11., szombat

Rakott krumpli helyett.... Rakott csicsóka!



A csicsóka a barátunk, igazán széleskörűen felhasználható de nálunk eddig szinte mindig a krumpli alternatívájaként került az asztalra... Naná, hiszen amúgy imádjuk a burgonyát :)

Hozzávalók (közepes tepsihez):
1,2 kg csicsóka
4 db főtt tojás
1 nagyobb sárgarépa (opcionális)
10 dkg kolbász ( ebből mehet bele több is, ha valaki nem diétázik :) )
5 szál virsli
3 dl tejföl + ha kevés lenne lehet keverni hozzá kevés joghurtot
2 tojás sárgája
bors
vaj a tepsi kikenéséhez


Elkészítés:
1. A csicsókát puhára főzzük majd felkarikázzuk. 
2. A tojást, a virslit a kolbászt és a répát felkarikázzuk.
3. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, hozzá adunk egy csipet sót és borsot.
4. A tepsit kikenjük kevés vajjal és elkezdjük a rétegezést: 1 réteg csicsóka, 1 réteg tojás-virsli-kolbász-répa, erre kerül a tejfölös keverék majd újra csicsóka tojás stb... a tetejére kerüljön még a tejfölből.
5. A sütőben kb 30 perc alatt 180 fokon addig sütjük amíg a teteje kissé megpirul.

Nincsenek megjegyzések: