2012. január 21., szombat

Zöldséges pestós tojás, avagy még mire használhatjuk a szuflé formánkat


Szuflé formát egyre több üzletben lehet vásárolni, akár az úgynevezett "filléres" és "egyeurós" boltokban is lehet kapni.  Szerintem érdemes beruházni néhány darabra.
A fotón látható tálca Elif ajándéka volt nekem az ő blogjait itt láthatjátok (ITT és ITT), szeretném nagyon megköszönni neki és remélem méltó módon fogom tudom felhasználni!

A tojás szuflé formában sütve lehet egy egyszerű és gyors vacsora, vagy akár egy extra reggeli is.

Hozzávalók:
2 főre! Természetesen bátran lehet variálni a hozzávalókat, nincs kőbe vésve a recept!
1/4 vöröshagyma vékony csíkokra vágva
1 kisebb szelet pritamin paprika vékony csíkokra vágva
1 teáskanál pesto
só bors
olíva olaj
2 nagyobb tojás

Elkészítés:
1. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk majd kevés olíva olajon megpirítjuk és hozzá keverjük a pestot.
2. Minden formába teszünk zöldséget és bele ütünk 1-1 tojást és ismét jöhet egy kevés só és bors lazán a tojáshoz keverve.
3. Sütőbe helyezzük és ízlés szerint teljesen megsüthetjük amíg a teteje megpriul, vagy akár a sárgáját hagyhatjuk folyósan is. Az elkészülési idő sütőnként változó 5-10 perc között, érdemes folyamatosan figyelni.



4 megjegyzés:

Anazar írta...

Egy rugóra jár az agyunk ;-)

Livi írta...

Anazar nálad is van hasonló? :) Muta!

Anazar írta...

Én spenótra ütöttem a tojásokat, de előbb elfogyott, minthogy kép készült volna róluk... De lesz még, akkor majd lencsevégre kerül. Nehéz úgy konyhatündérkedni, hogy éhesen áll a ház ura a hátad mögött és lesi, mikor lesz már kész :-D)))))))))

Livi írta...

Hűűű ez a spenótos változat nagyon tetszik! Kíváncsi leszek, ha megörökíted :) Vigyázz nehogy legközelebb is elfogyjon idejekorán ;)