2010. július 21., szerda

Tejbezabi (mikróban készült gyors változat)


A fogyókúrázók közül biztosan sokan ismerik a tejbegríz reform változatát, a tejbezabit...
Alapvetően ugyan úgy el lehet készíteni mint a tejbegrízt, de nem tudom ki hogy van vele, a zabkorpa "tapadóssága" engem mindig kihívás elé állított a mosogatáskor. Amúgy sem vagyok egy nagy mosogató királynő, de a jó kis ragacsos tejbezabis lábos nálam kiverte a biztosítékot párszor. Tundi illik a mi kedves zab barátunk elég gyorsan szívja a nedvességet és rögtön az edény szélére szárad. Gondoltam ennél lehetne egy kicsit kevesebb koszolással is megoldani, és bejött! Én már régen csak így készítem!

Hozzávalók 1 adaghoz:
3-4 evőkanál zabkorpa
Tej - kicsivel több mint amennyi ellepi
édesítőszer - porból nekem 2 evőkanál

A zabkorpát egy mélytányérba teszem, ráöntök annyi tejet, hogy bőven ellepje, hozzá keverem az édesítőszert.
(Lehet még tenni bele kis vanília aromát, egyéb ízesítéseket is)
A zabkorpát jól összekavarom a tejjel és beteszem a mikróba.
Kb 1 perc után kiveszem és átkavarom kicsit (ez fontos, mert különben a közepe kiszárad a széle pedig folyós marad), vissza teszem még kb 1 percre, ismét átkavarom és kész is.

A tetejére én most friss barackot tettem, de megszórhatjuk kakaóval, fahéjjal, télen jól esik egy kis meleg gyümölcs öntettel is.

10 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon guszta a képen, de én megmaradok a fincsi tejbegríz mellett.:))) Igaz már ősidők óta azt sem ettem.

Livi írta...

Gizi megértelek, bár tényleg nagyon finom a zabkorpával is :) Többeket térítettem már meg ilyen ügyben, akik szintén hitetlenek voltak ;))))

Ami írta...

Klassz lett! :)

Ami írta...

(én még nem ettem zabkorpásat, és tényleg nem is tudom elképzelni :), muszáj lesz kipróbálni, addig meg maradok a tejbegrízesek táborában /

Chef Viki írta...

By Norbi? Update fórumokról tanultam ezt a szót - és én is sűrűn főztem egy időben!

Sőt, zabpehellyel is sokszor, előtte picit késes betétűvel átpörgetve!

Tuti finom!

Bianka írta...

Még nem ettem, de biztos nagyon finom lehet

Dia írta...

Szeretem a mikrós ételeket!

egycsipet írta...

Még nem kóstoltam, de fogom. Jól hangzik! :)

Livi írta...

Köszi Ami, remélem ízleni fog ez is ha esetleg teszel egy próbát :)

Viki, igen Norbis receptek kapcsán került a képbe nálam is anno... szerintem ezt is a "hívők" találták ki, ugyan úgy ahogy az ő egész szakácskönyvét ;)
Nagyszemü zabpehellyel én is próbáltam már, de kipróbálom aprítva is! Köszi! :)

Bianka igen egész jó :)

Dia, ugyeee mikrós kaják néha jól jönnek!

Egycsipet remélem majd Neked is bejön :)

Annie írta...

Remek! Én mikróban készítem a zabpelyhet vízzel, de a zabkorpát - tejbegrízes családi hagyományokra alapozva - mindig tűzhelyen. Pedig milyen egyszerű így!
És Norbiról csak annyit, hogy én inkább vagyok ellensége, mint fan-je, de a tejben zabkorpa alapétel. Beleillik a GI diétába, a kalóriaszámlálásba és a súlykontrollba is, vízzel vagy szójatejjel készítve vegetáriánus, illetve reform étel, sőt, babázós fórumon is olvastam hasonlót.