2010. április 7., szerda

Villámgyors vacsora: Rántott lilahagyma


Megint egy olyan étel ami olyan pofon egyszerű, hogy lehet ki sem kéne tennem... de én eddig nem ettem ilyet, gondoltam hátha másnak is adhatok ötletet.
A lényege az, hogy szemben a hagyományos rántott hagyma karikával itt nagyobb darabokban ,negyedekben van a hagyma. Azért kell a lila mert annak sokkal lágyabb az íze, a vörös hagyma nem tudom működik e ilyen nagy darabokban hagyva.
A hagyma roppanósra sül, ha valaki jobban megpuhulva szereti az vágja kisebb darabokra.
Nem írok hozzávalókat, sem elkészítést.... csak annyit, hogy a szokásos módon, dupla panírban süssük ki és ne legyen nagyon nagyon forró az olaj, mert kis idő kell a hagymának azért, hogy puhuljon. :)
Szerintem isteni! Rízzsel, esetleg sült krumplival, kis tartár mártással..... ;)

7 megjegyzés:

Niki írta...

Ez nagyon tetszik...érdekes...nagyon jóóóó:))És a zellert rántva próbáltad már?Az is nagyon fincsi,legalább is nekem nagyon bejön:-PPP

Livi írta...

Köszi Niki :) Zellert rántva csak akkor ettem mikor a sulis kajáldában a vega menüt kértem... ott nem esett jól, de gondoltam már rá, hogy házilag nyílván finomabb :D
Köszi, hogy eszembe jutattad! Ha jönnek majd a friss zsenge zellerek terítékre is kerül!

Bianka írta...

Minden nap tanul az ember valami ujjat. Guszta

Livi írta...

Köszi Bianka :)

Ottis írta...

Nagyon szupe ötlet!Ki fogom próbálni!

Raindrop írta...

Áj de nem egyszerű!
A hagymakarikákat is nagyon szeretem, ezt is kipróbálom!
A zöldséges pirítóst vacsorára megcsinálom, már megszavaztuk! :)

Livi írta...

Köszi Ottis!

Raindrop örülök nagyon, remélem ízleni fog a pirítos! :)