Ismét kínai kaja... ismét üvegtészta:) Mit is mondjak? Nem hízlal, egészséges, gyors, finom.... nem csoda, hogy megint megkívántam!
Hozzávalók:
1/2 csomag üvegtészta
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb sárgarépa
Kb 5 evőkanálnyi zöldborsó
Kb 2 evőkanálnyi babcsíra
Egy kis marék mogyoró
4 evőkanálnyi szójaszósz
Másfél evőkanálnyi szezámmagolaj (elhagyható)
Kis víz és pici olaj
(A szójababcsírát én üvegben vettem, talán valamilyen ecetes lében úszkált, ezért jól átmostam.)
A zöldségeket megpucolom és kis szeletekre vágom, (kivéve a zöldborsót és a babcsírát:) ) Amíg pucolom felteszek kb 3/4liter vizet forrni, ha kész elzárom a gázt és bele teszem az üvegtésztát, lefedve 10 percet hagyom állni. Közben pici olajat teszek a serpenyőbe (vagy a wokba) és kicsit megpirítom a zöldségeket, felöntöm egy korty vízzel és puhára párolom. Amikor a tészta elkészült a forró vízben addigra jó a zöldség is már. A serpenyőbe teszem a tésztát is, mehet hozzá a szója szósz és a szezámmagolaj és a mogyoró is. Pirítom az egészet együtt néhány pillanatig... Kész is van :)
Mindennel együtt 20 perc alatt megvolt a vacsi!
3 megjegyzés:
Rizstészta fan vagyok én is. Tudod mit szeretek nagyon a kínaiban a babcsíra salátát :)
Nagyon guszta!
Miből van az üvegtészta?
Bianka majd én is kipróbálom a rizstésztát is... találtam olyat ami majdnem olyan vékony mint az üvegtészta :)
Bacsíra salátát még nem próbáltam pedig tudod mennyire imádom a kínai kaját :D
Andi az üvegtészta mungobabcsírából van, ezért egy ekkora tányérnyi adag mint a képen van max 100 kcl zöldségekkel együtt. Megnéztem neked most és van még bele keverve valami borsóliszt... Nem tudom eheted e.
Megjegyzés küldése