Sajnos napok óta beteg vagyok... Ennek részben az is az eredménye, hogy nem sok dolgot bírok megenni :( Magyarul erre a pár napra annyi a diétának :( Leves + péksüti az amit letudok gyűrni. Fene, hogy ilyenkor nem csak salátát meg hasonló dolgokat kíván az ember :)
A napokban ennyi telt tőlem a konyhában... egy tálca muffin... nem sok de legalább finom és ajánlom mindenkinek :)
Hozzávalók:
Száraz:
250 gr liszt
150 gr cukor
2 teáskanál sütőpor
Nedves:
2 pohár joghurt(vagy kefír)
2 tojás
20 dkg (1 csomag) gesztenye massza
+ lehet tenni még hozzá kis olajat, de én ezt most is kihagytam
A gesztenye masszát kiolvasztom és villával összetöröm. Egy tálba teszem a tojásokat és a joghurtot, hozzá teszem a gesztenyét és krémesre keverem. Egy másik tálban összekeverem a lisztet a cukrot és a sütőport. Összekeverem a száraz és nedves hozzávalókat. A muffin formába teszem a papír kosarakat (végre vettem én is, de abszolut nem biztos, hogy rászokom a használatára... szebb szerintem ha simán a formában sül), vagy kivajazom a formát.
Elosztom a tésztát a mélyedésekben kb 3/4ig. 12 db lesz belőle.
180 fokos sütőben 20 percig sül.
8 megjegyzés:
Jobbulást!
Imádom a gesztenyét
Jobbulást kívánok én is!
Jobbulást!!
Megsütöttem a recepted alapján,csak nem gesztenyésen,hanem ribizlisen.nagyon finom,csak nem lehet kibontani a muffinpapírból,mint szoktam :(
Neked hogy sikerült??kijött a papírból??
Ó köszönöm szépen Mindenkinek! Jobban vagyok szerencsére :)
Andi örülök hogy kipróbáltad, nekem amíg meleg volt addig nehezen jött ki, de utána szépen levált és még recés is maradt a süti széle... Volt ami egy az egyben lejött, volt amit 2 részletben szedtem le. Őszintén szólva papíros megoldást még nem csináltam nem tudom milyen az ha tökéletesen jön ki :)
De ribizlivel isteni lehet!!!
Csodásak a muffinjaid!
Alig látok ennyire szépeket, mint nálad! :)
Gyógyulj meg hamar!
A körkérdést pedig nagyon köszönöm, hamarosan válaszolok! :)
Köszi Raindrop, már gyógyulgatok :)
A dícséretet is nagyon köszi a muffinokra :)
Köszönöm, kipróbálom!Jobbulást! :)
Hajrá Linda :) Remélem ízleni fog!
Megjegyzés küldése