2010. március 6., szombat

Egy finom reggeli: Egészséges pancake


Bevallom, hogy amikor először sütöttem pancake-et azt gondoltam, hogy oké oké nem nehéz és finom, de hogy én ennek reggel nekiálljak... ááá :)))

Hétköznap reggel még most sem tudnék előbb felkelni csak emiatt, de ilyenkor hétvégén kifejezetten jól esik egy kis reggeli sütögetés :)


Hozzávalók (2 személyre):
5 púpozott evőkanál teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt(/sima liszt)
5 púpozott evőkanál kukorica liszt
20 evőkanálnyi szénsavas víz (ásványvíz)
4 evőkanál darált dió
2 mokkáskanálnyi sütőport
2 evőkanál cukor/fruktóz vagy édesítőszer
késhegynyi só
kevés olaj a sütéshez


A hozzávalókat összekeverjük, egy elég sűrű palacsinta tésztát kell kapjunk. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk még hozzá nyugodtan vizet!
A sütéshez egy serpenyőt megkenünk vékonyan olajjal, azt kissé felhevítjük és tenyérni (vagy annál kicsit nagyobb) palacsintákat sütünk ki, lassú tűzön és mindkét oldalát szép pirosra.
Az én képemen egy nagy palacsinta is van, de azt kicsit macerásabb volt sütni, így jószívvel a kisebb méretűt tudom ajánlani!

Fahéjjal megszórva, vagy (diabetikus) lekvárral isteni!!!

4 megjegyzés:

Raindrop írta...

Jó ötlet ez a tönkölyös megoldás!
Én is szeretnék átállni a lisztről valami egészségesebbre, kifogom próbálni!

Az új ruhád pedig remek választás. :)

Livi írta...

Köszi! Tényleg jó átállni szerintem... ízre nincs ám olyan sok különbség :)

Sok sikert ha esetleg kipróbálnád!

A bókot a blogruhára külön köszi :)

Ági írta...

Na én is így vagyok vele, hogy reggel semmi kedvem tüsténkedni a konyhában. De szerencsére semmi sem tart vissza attól, hogy ebédre megcsináljam ezt a finom reggelit. :)

Livi írta...

Ágianyu igen igen ebédre is tökéletes :D Elég hozzá szerintem egy kis leves...:)