2010. február 9., kedd

Spenót főzelék ahogy én készítem


Tudom tudom... ez nem egy nagy dobás... De mégsem hagyhatom ki a kedvencem a blogomból, nem lenne igazságos a spenóttal szemben, amit akármikor akárhányszor képes lennék megenni :) Ovis korom óta... :)

Ráadásul ahány ház annyi szokás spenót ügyben is... én jelenleg így készítem nagyon fokhagymásan.

Hozzávalók:
450 g mirelit spenót
3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 zsemle vagy 2 szelet rozskenyér (én utóbbival készítem jelenleg)
bors
2-2 ek liszt és olaj a rántáshoz

A spenótot felolvasztjuk, egy kicsit hamarabb elővesszük, vagy mikrót is használhatunk. A zsemlét vagy a kenyeret 2 dl tejbe áztatjuk és villával szétnyomkodjuk.
Felhevítjük a 2 kanálnyi olajat és bele szórjuk a lisztet, és alaposan elkavarjuk.
Felöntjük a maradék 2 dl tejjel kavarintunk rajta, majd bele öntjük a spenótot is. Mehet bele a préselt fokhagyma és ízlés szerint só és bors, majd az össze nyomkodott tejes pépet is bele öntjük és elkavarjuk. Innentől nagyon hamar megvan, pár percet főzzük még az egészet, de ne sokáig mert elkezd nagyon fröcskölni.

Naná, hogy bundáskenyérrel az igazi ;)

4 megjegyzés:

Bianka írta...

IMÁDOM

Livi írta...

Szívesen megnézném a Nálad is a Te verziód ;)

Gicus írta...

Ezt tuti kipróbálom. :)

Livi írta...

Gicus örülök! Remélem ízleni fog ;) Írd majd meg milyen lett ha megcsinálod! :)