2010. február 7., vasárnap

Pikáns hagymás lepénykék


A recept alapját a Norbi szakácskönyvből szedtem, csak eléggé átalakítottam. Jó dolog, hogy nem használunk hozzá túl sok lisztet. Kb 15 db jön ki ekkora mennyiségből.

Hozzávalók:
1 fej hagyma apróra vágva
13 dkg liszt
1 dl víz
1 teáskanál sütőpor
kb 4 csipet só
1 kávéskanál bors
1-2 kávéskanál piros paprika
+ ízlés szerint egy kevéske chili
a tetejére sajt

A hozzávalókat összedolgozzuk, nem lesz túl kemény és formázható a tészta, de ez nem is baj.
Egy tepsit kivajazunk és fél evőkanálnyi adagokat helyezünk rá a tésztából, kissé kilapogatjuk. Megszórjuk a tetejét sajttal és kb 10 perc alatt magas fokozaton készre sütjük. Ha a sajt megpirult a tetjén kész is.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nem lehet rossz :) És pont nekünk való

Livi írta...

Háááát ebben sajnos csak sima fehér liszt van... Megcsinálom majd teljes kiőrlésű tönköly vagy ilyesmi lisztből, és beszámolok arról is :) De egy pici bűnözés belefért mára ;)
De nagyon jó alternatíva a sóóóóóós fogyis sütikre! ;)

Góbé írta...

Es a kaja isteni! Nézz be hozzám, szeretnélek megajándékozni. (http://gobehami.blogspot.com/2010/03/elismeresek-dijak-iii.html)