2013. június 26., szerda

Piknik? Spenótos pite!

A piknikre érdemes pitével készülni, hiszen hidegen is fogyasztható, valamint köret nélkül önmagában is nagyon finom.






Hozzávalók 4 darabhoz:
tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 nagy tojás
1 nagyobb csipet só
töltelékhez:
20 dkg friss spenót
Körülbelül 7 dl víz
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csipet só
1 nagy tojás

Elkészítés:
Kezdjük a tésztával a lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, az apró kockára darabolt hideg vajat és addig összemorzsoljuk, ezután bele helyezzük a tojást és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. A hűtőbe helyezzük legalább 20 percre.
töltelékhez először a spenótot blansírozzuk, miután eltávolítottuk a spenótlevelek szárait vizet forralunk és ebbe szórjuk a leveleket, ezután körülbelül 3 percig forraljuk majd leszűrjük. A tejszínt a sóval, a fokhagyma gerezdekkel és a spenóttal összeturmixoljuk, ezután bele tesszük a tojást és alaposan elkeverjük.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk négyrét vágjuk és 12 cm átmérőjű piteformákba nyomkodjuk. A felesleget a formák széléről eltávolítjuk, a tésztáttvillával megszurkáljuk és 10 percre 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
Ezután a formákba öntjük a spenótos tölteléket és vissza tesszük a sütőbe, majd további 15 percig sütjük, egészen addig, amíg a töltelék is megszilárdul.

Spenót helyett mángolddal is elkészíthetjük!


Ha tetszik a blogom csatlakozz hozzám a facebookon is

Ha pedig a fotóim tetszenek, akkor gyere és lájkold az én Photoszíntézisem :)






Nincsenek megjegyzések: