2012. szeptember 16., vasárnap

Játék! Egy doboz élete...Téma hirdetés!

Abban a megtiszteltetésben lehet részem, hogy átvehetem a Bea által létrehozott az "Egy doboz élete..." elnevezésű új gasztro játék stafétáját. A dobozt személyesen Noémi, a Mandulasarok című blog frenetikus szakácsnője adta nekem át. 
Ezúton is köszönöm neki! :)

A játék lényege az, hogy közelebb hozza a gasztroblogger társadalmat. A játék határideje ezúttal 2012. október 7-e lesz! Szeretnék időt hagyni az ötletelésre!

A szabályt a fenti linken Dizájnmenza oldalán olvashatjátok, ha legörgetitek, de nagy vonalakban a következő a játék menete: A staféta aktuális tulajdonosa kiírja a játékot, a hátáridő végéig várja a pályázatokat, linkkel a megadott e-mail címre. A játék lezárulása után készít egy összefoglalót a beérkezett pályázatokról és kihirdeti a pályázók közül a nyertest, akinek tovább adja a játék megadási lehetőséget ééééés itt jön a lényeg, személyesen találkozik és átadja a szép kis dobozt, tele süteménnyel :) 

Nos hirtelen ennyit a játék menetéről éééééééés tatararaaaa következzék a játék legújabb feladványa.


"Játék az étellel..."

Mit is jelent? Ne essék félreértés, nem szeretnék senkit pazarlásra vagy illetlenségre buzdítani! Nem szó szerint kell játszani a étellel, inkább maga az étel elkészítése legyen egy játék! Miért ne ülhetne össze egy család vagy egy baráti társaság azért, hogy egy jó kis beszélgetés közben közösen készítene, összeállítana egy jó kis vacsit? Miért ne lehetne roskadásig pakolni egy asztalt hozzávalókkal és miért ne készíthetne belőlük mindenki saját szájíze szerint valamit? Miért is ne lehetne akár egy gyerekzsúr témája egy közös kis főzés, süti készítés?

A téma tehát nem kötött, egyedül annyi a feltétel, hogy a receptekhez adjunk egy tippet hogyan lehetne közösen elkészíteni. Jó példa erre a fondue party, amikor az összejövetel célja maga az, hogy mindenki a saját ízlése szerint készíti a maga mártogatóját. Vagy hasonló példa a tortilla tekergetés, amikor többféle hús és zöldség szerepelhet a terített asztalon és mindenki maga tölti meg a tortilla lapokat. Közben esetleg lehet versenyezni is ki tudja a legszebben összetekerni :) A játék tehát ideális esetben az asztalnál zajlik, de természetesen jöhetnek olyan receptek is amiket közösen élvezet a konyhában összeállítani majd megsütni, megfőzni... erre példa a pizza, amikor szintén mindenki összeállíthatja a saját feltéteit. A süteményekről már nem is beszélve! 

Mi is a célom? A nyári grillpartyk és a Karácsony csodás ünnepe között még szembe kell néznünk a gyönyörű de egyúttal sokszor lehangoló esős időjárással megáldott ősszel.  Ilyenkor jó begubózni a takaró alá... DE ne engedjük el egymást, hozzuk össze a családot és a barátokat még a szilveszteri buli előtt :) Felejtsük el a csontig hatoló szelet és az egész napos esőzést, dobjuk fel az őszi heteket egy kis készülődéssel!  Azért is szeretem az ilyen jellegű összejöveteleket, mert simán kivitelezhető a "mindenki hozzon valamit" rendszer... úgyis mindig mindenki akar hozni valami kis apróságot, így lesz a végén 2 féle kakaós süti meg 3 üveg száraz vörösbor, amiből jó ha 1 elfogy és amúgy sem illik a vacsorához :) 

Tehát engedje mindenki szabadjára a fantáziáját, ássátok elő kedves blogger barátok az emlékeiteket, hátha volt valami ilyesmiben már részetek. Külön jó pont, ha valaki valóban kitalál egy kis játékot a recepthez és az elkészült ételhez de akár dekorációs tippekkel is fűszerezhetitek a bejegyzéseket. Mindegy csak hozza közel egymáshoz az embereket :)




A képek pedig csupán illusztrációk, hiszen jól láthatóan bolti fagyi van az asztalon :) A hangulat azonban azonos a célkitűzéssel... 2-3 féle fagylalt, némi gyümölccsel és kevés édességgel... millió variáció, ízorgia és főleg KÖZÖS SZÓRAKOZÁS :)




Játékra és asztaltársaságra fel!
Október 7-ig a pijjango@vipmail.hu címre várom a linkeket!


Köszönöm ha játszotok velem
 (és egymással :) )

5 megjegyzés:

chriesi írta...

Jaj de jó, hogy ilyen sokáig van időnk! Szuper téma! És jaj köszönöm! *pirul*

Emoke írta...

Nagyon jó! És legalább van idő agyalni is. :D

Livi írta...

Hát jobb nem elkapkodni :)) Senkinek! ;)
Köszönöm és várom a recepteket csajok :)

Marka írta...

Nagyon jó kis téma és nem bánom, hogy ilyen sok idő van rá! Köszi:-)

Livi írta...

Köszi :)