Imádom az epret... minden formájában :) Levesnek is szuper, és ha édesítővel készítem akkor simán diétás ;)
Nemrég sikerült vennem bazsalikom növényt, így már semmi akadálya a friss bazsalikomos receptek elkészítésének.
Hozzávalók:
250 gr friss eper
2 dl tej
1 dl tejszín (főző!)
2-3 nagyobb levél friss bazsalikom
édesítésre: 2 evőkanlányi por édesítőt tettem én, de persze megoldható folyékonnyal is. Tablettát itt azért nem mondom mert nagyon nehéz feloldani a hideg hozzávalók miatt.
Mehet bele édesítő helyett méz is, és persze a nem diétázók cukrozhatják is.
Ha az eper nagyon édes akkor nem is kell semmi édesítés neki!
Én botmixerrel dolgoztam, így a hozzá való mély edénykébe tettem a hozzávalókat, akinek van turmix gépe akkor azzal egyszerűbb :) Én a mi gépünket sajnos tavaly eltörtem...... :(
1. kb 200 gr epret az edénybe teszem, ráöntöm a tejet és a tejszínt, összeturmixolom.
2. A bazsalikomot nagyon vékony szálakra vágom és hozzá adom.
3. Édesítem ízlés szerint.
4. A maradék pár szem epret pici darabokra vágom és azt is bele teszem.
5. Hűtőbe teszem, hogy tálaláskor igazán finom hűs legyen, fél óra minimum kell neki.
Tálaláskor tettem rá még egy levélke bazsalikomot, csak a színe kedvéért :)
Bazsalikom és eper isteni kombináció :)
8 megjegyzés:
Imádom az epret!!!! :)
(bazsalikomosan nekem új,de szivesen kipróbálom:) )
Jujj, de guszta!!!
Köszönöm lányok! Én is csak az egyik szakácskönyvemben láttam bazsalikomos epersalátát... nekem is vadiúj íz, de meglepően működik :)
Ez nagyon fincsi. Bazsalikommal még én sem ettem
De nagyon hűűűűs...jó lenne most ebben a melegben egy jó hűvös tányérkával:)))
Bianka, köszi :)
Niki, igen nagyon hűs... jól esett ebben a melegben. Végre a kertben ebédelhettünk!
Még én sem ettem bazsalikommal, de tuti ízlene! :D
Adri nagyon fura ahogy a friss bazsalikom illó olajai egyszerűen ezer féle kajához mennek :) Bruschettába, eperlevesbe mindenhez...:D
Megjegyzés küldése