2010. február 18., csütörtök

Diétás kókuszgolyó


Nagyon rákattantunk a diabetikus édességekre :) Na persze nem ipari mennyiségekben készítem, főleg ha csak ketten vagyunk rá...
Ebből a mennyiségből is mindössze 10-13 db diónyi nagyságú golyó jön ki, 2 diétázónak untig elég uzsira + 1-1 szem a vacsi utáni desszertnek :)


Hozzávalók:
1 bögre darált keksz (lehetőleg olyan, amit amúgy is diétázóknak vagy cukorbetegeknek szántak
és nem tartalmaz cukrot és finom lisztet)
1-1,5 evőkanál natúr kakaó
4 evőkanál kókusz reszelék + kevés a meghempergetéshez
2,5 dl tej + amennyit még felvesz a tészta
édesítőszer (én a tejben oldottam fel 30 szem tablettás édesítőt)


Nem is ragozom, a fenti hozzávalókat összekeverjük és golyókat formálunk belőle, meghempergetjük kókusz reszelkében... jóízűen elfogyasztjuk :)

Ránézésre ki gondolná, hogy diétás? ;) Elárulom ízben sem sokban tér el az eredeti cukros verziótól... mégsem hizlal. Fontos azonban a mennyiség! De gondolom gyakorló diétázóknak és diabéteszeseknek ezt nem kell külön magyaráznom :)

3 megjegyzés:

Miner.hu írta...

Szia!

Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

Üdvözlettel:
Miner.hu

szepyke írta...

Diétás kókuszgolyó??? Egy kádnyit kérnék..:)))))

Livi írta...

Szepyke már elfogyott (pár adag) :D Pedig küldtem volna szívesen :)