2013. február 9., szombat

Pirított üvegtészta zöldségekkel





Bár a diétázók általában kerülik a tésztaféléket ezt a fogást mégis fogyaszthatják, mivel az üvegtésztában viszonylag kevés a szénhidrát. (100 grammban körülbelül 86 gr szénhidrát van)

Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta
1 db répa
1 db közepes fej vöröshagyma
1 db pritamin paprika
3 db káposzta levél
1 evőkanál olaj – a legjobb a szezámmag olaj
1 dl sötét szójaszósz
1 dl víz + kb fél liter víz a tészta főzéséhez
1 mokkáskanálnyi őrölt csili


Elkészítés:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, törekedjünk a gyufaszál vastagságra.
Egy wokban vagy egy alkalmas mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát és megpirítjuk. Ezután hozzá adjuk a többi zöldséget és a szójaszószt majd felöntjük kevés vízzel, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Amíg a zöldségek elkészülnek vizet forralunk, majd elzárjuk alatta a gázt és bele helyezzük az üvegtésztát, lefedjük és állni hagyjuk 10 percig. Nagyon fontos, hogy az üvegtésztát nem szabad főzni,  forró vízben áztatjuk, ettől fő meg. Ha a zöldség elkészült – ne főzzük teljesen puhára, akkor jó ha picit roppanós marad – hozzá adjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További két percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges adhatunk még hozzá szójaszószt.





3 megjegyzés:

NYAMMM írta...

hűűű ezt kifogom próbálni:)

Livi írta...

:) Hajrá Zsófi!

Ribizli írta...

Szia! Nyálcsorgató ez a recept...
Jól sejtem, hogy a 86 g CH /100 g az üvegtészta száraz állapotára vonatkozik, tehát főzve 100 g kész tésztában azért sokkal kevesebb van... Hány főnek elég 100 g száraz állapotban?
Köszi!