Bár a diétázók általában kerülik a tésztaféléket ezt a
fogást mégis fogyaszthatják, mivel az üvegtésztában viszonylag kevés a
szénhidrát. (100 grammban körülbelül 86 gr szénhidrát van)
Hozzávalók:
10 dkg üvegtészta
1 db répa
1 db közepes fej vöröshagyma
1 db pritamin paprika
3 db káposzta levél
1 evőkanál olaj – a legjobb a szezámmag olaj
1 dl
sötét szójaszósz
1 dl
víz + kb fél liter víz a tészta főzéséhez
1 mokkáskanálnyi őrölt csili
Elkészítés:
A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, törekedjünk a
gyufaszál vastagságra.
Egy wokban vagy egy alkalmas mélyebb serpenyőben olajat
hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát és megpirítjuk. Ezután hozzá adjuk a többi
zöldséget és a szójaszószt majd felöntjük kevés vízzel, hogy a zöldségek
megpuhuljanak. Amíg a zöldségek elkészülnek vizet forralunk, majd elzárjuk
alatta a gázt és bele helyezzük az üvegtésztát, lefedjük és állni hagyjuk 10
percig. Nagyon fontos, hogy az üvegtésztát nem szabad főzni, forró vízben áztatjuk, ettől fő meg. Ha a
zöldség elkészült – ne főzzük teljesen puhára, akkor jó ha picit roppanós marad
– hozzá adjuk az üvegtésztát és a csilit, majd alaposan összeforgatjuk. További
két percig együtt pirítjuk őket, ha szükséges adhatunk még hozzá szójaszószt.
3 megjegyzés:
hűűű ezt kifogom próbálni:)
:) Hajrá Zsófi!
Szia! Nyálcsorgató ez a recept...
Jól sejtem, hogy a 86 g CH /100 g az üvegtészta száraz állapotára vonatkozik, tehát főzve 100 g kész tésztában azért sokkal kevesebb van... Hány főnek elég 100 g száraz állapotban?
Köszi!
Megjegyzés küldése