2013. február 9., szombat

Könnyed amerikai palacsinta




Alacsony glikémiás indexű hozzávalói miatt fogyaszthatunk belőle néhány szelettel. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért ideális reggelire is.



Hozzávalók:
15 dkg  teljeskiörlésű tönkölyliszt
50 gr zabkorpa
50 dkg joghurt
2 db tojás fehérje
2 db tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
25 gr xilit
1 csipet só

Olaj a sütéshez

Elkészítés:
A lisztet a zabkorpával és a sütőporral elkeverjük. Hozzá adjuk a sót és a xilitet, majd bele öntjük a joghurtot és a tojássárgájákat, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan a joghurtos keverékhez adjuk.
Egy palacsintasütőt megkenünk olajjal, majd ha az már forró egy merőkanállal rá merünk annyit a tésztából, hogy szétterítve körülbelül tenyérnyi nagyságú legyen. Mindkét felét süssük aranybarnára.
Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket vagy akár xilittel elkevert túrókrémet is.

Nincsenek megjegyzések: