2013. december 21., szombat

Téli álom torta, avagy egy igazán finom torta cukor és finomliszt nélkül.

Nagyon nagyon nagyon finom torta, pofonegyszerűen elkészíthető és összeállítható. Én ezzel készülök Karácsony este is :)
A recept a Kifőztük magazin decemberi számában jelent meg.




Hozzávalók 18 cm-es formához
a tésztához:
7 dkg mandulaliszt
2,5 dkg kakaópor
10 dkg eritritol
1 teáskanál szódabikarbóna
2 dkg olvasztott vaj
2 tojás



a krémhez:
25 dkg mascarpone
1,5 dl habtejszín
néhány csepp sztívia vagy 3 dkg nyírfaporcukor
10 g instant zselatin fix



a tetejére:
gránátalmamagok



A mandulalisztet összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A tojást az eritritollal robotgéppel habosra verjük, közben folyamatosan csurgatjuk hozzá az olvasztott vajat. Apránként hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, és folytatjuk a keverést.
A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.



A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. Belekeverjük a zselatint, majd hozzáadjuk az édesítőt és a mascarponét.



A kihűlt tésztalapot kettévágjuk, és megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Gránátalmamagokkal díszítjük.



Tipp: a krémhez is adhatunk kevés gránátalmalevet, de ízesíthetjük akár vaníliával vagy kókuszreszelékkel is.

Nincsenek megjegyzések: