Imádom a fagyasztott meggyet! Csak úgy magában kánikulában képes vagyok eszegetni, de akár forró nyári napokon reggelire is fogyasztom egy kis joghurttal. Most ezt öntöttem jégkrém formába!
Hozzávók:
25 dkg natúr görög joghurt
4 evőkanál mascarpone
4 evőkanál tejszín
15 dkg eritrit vagy ízlés szerint más édesítőszer
10 dkg meggy
Elkészítés:
A meggyet leturmixoljuk majd hozzá adunk 5 dkg eritritet és egy lábosban felforraljuk.
A joghurtot a mascarponeval a tejszínnel és a maradék 10 dkg eritrittel egy robotgép segítségével összedolgozzuk. Ezután jégkrém formákba kezdjük adagolni a keverékeket. Először egy evőkanál joghurtos krém, majd erre kanalazzunk egy evőkanál meggy szósz, ezt egészen addig ismételjük, amíg a formánk megtelik. A formába helyezzük a hozzá tartozó pálcát, esetleg egy kanalat vagy szívószálat is használhatunk.
Körülbelül két óra alatt készre fagy. Fogyasztás előtt a formát tartsuk forró víz alá, így könnyedén kiszedhetjük a jégkrémeket.
Tipp: Ízlés szerint készíthetjük édesebben is.
1 megjegyzés:
Jól néz ki :)
Megjegyzés küldése