Szerintem majdnem mindenkinek van olyan sajtos süti receptje, amely az "abbahagyhatatlan" kategóriába tartozik, de néha nem árt némi újítás :) Az én kedvencem az anyukám féle recept, amely három fajta sajtból készül.
A mostani recept valamivel egyszerűbb és olcsóbb is :)
Hozzávalók:
35 dkg liszt
25 dkg vaj
Fél csomag sütőpor
1 tojás
2 teáskanál só
2 db tömlős sajt - 1db tejszínes és 1 db füstölt ízesítésű
A tetejére: 1 tojás és 3 féle mag: napraforgómag, köménymag, lenmag - ez ízlés szerint változtatható
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport összekeverjük majd a közepébe az öklünkkel egy mélyedést készítünk. A mélyedésbe nyomjuk a tömlős sajtokat, bele tesszük a felkockázott vajat, a tojást és a sót. Először a mélyedésben levő hozzávalókat kezdjük el kezünkkel összedolgozni, morzsolgatni majd folyamatosan apránként adjuk hozzá a lisztet. Végül gyúrjuk össze és helyezzük a hűtőbe 1 órára.
A hűtőből kivéve kb fél cm vastagságúra nyújtjuk majd a tetejét megkenjük (felvert) tojással és megszórjuk a magvakkal.
Pizza vágóval vagy egy éles késsel Kb 1,5 cm-es csíkokat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. (180 fokos sütő és kb 10 perc kell nekik, amíg aranysárgára sülnek)
Minden hozzávaló van itthon, de ma már készül egy sós rágcsa nálam is, de ezt a jó receptet megjegyzem!
VálaszTörlésBÚÉK!
Köszönöm és BÚÉK Neked is!
VálaszTörlés