2012. szeptember 15., szombat

Csevapcsicsa padlizsánhasábbal

Mostanában ha nincs időm főzésre mindig előkapom a jól bevált csevapcsicsát! Gyorsan össze lehet állítani, utána elvan magában a tepsiben :)




Hozzávalók 3 max 4 személyre:
Fél kg darált hús (nekünk szentségtörő módon pulyka)
1 közepes fej hagyma
3 gerezd (minimum) fokhagyma
bors
Fél kiskanál szódabikarbóna
A tepsibe kevés víz és olaj

2 közepes padlizsán
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A hagymát nagyon apró darabokra vágjuk. Hozzá adjuk a préselt fokhagymát.
2. Összekeverjük a darálthússal. Sózzuk-borsozzuk és hozzá adjuk a szódabikarbónát.
3. Alaposan elkeverjük (kézzel dolgozzuk össze). Vizes kézzel kis rudakat formázunk a masszából.
4. Egy tepsi aljára (fóliát teszünk ;) ) öntünk kevés vízzel elkevert olajat és erre helyezzük a rudacskákat. 
5. Forró tepsiben (kb 180 fokon) addig sütjük amíg minden oldala szép barna színt kap.

6. A padlizsánnal nem lesz sok dolgunk :) Megpucoljuk (ez kihagyható) és kis hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a padlizsán hasábok minden oldalát megpirítjuk. Akkor jó ha a padlizsán már puha és minden oldala szép aranybarna színt kapott. (ne kapjon oda túlságosan mert akkor keserű lehet)
7. Szedjük papírtörlőre és még melegen sózzuk meg.
Nem... nem olyan mint a krumpli... de az illúzió megmarad :)

Nincsenek megjegyzések: