2010. április 18., vasárnap

Csipős csirkemell ropogós bundában


Nem is nagyon ragozom, nagyon egyszerű és mégis pikáns, különleges...
Aki szereti a gyorséttermi csípős csirkét ezt is imádni fogja :)


Hozzávalók - mennyiségek nélkül, mert felesleges:

csirkemell

panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, zabpehely, chili


bors


A csirkemellett a szokásos módon előkészítem - vékonyra vágom/klopfolom/sózom/borsozom... majd egy kevéske chilivel is megszórom. Tényleg csak kevéssel!

A zsemlemorzsába keverem a zabpelyhet és még kevéske chilit, a panírozáskor ebbe forgatom a husikat. Dupla panírral készítem, hogy a bunda igazán finom és ropogós legyen!

Párom azt mondta, hogy ennyire finom rántott csirkét még nem evett ;)

Krumplipürével a legjobb szerintem, de mi most csak friss salátával ettük.

5 megjegyzés:

  1. imádom a csípőset,ezt is biztosan szeretném:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett. Bár mi nem eszünk erős csípőset, de enyhébb változatban isteni lesz

    VálaszTörlés
  3. Andi mi is imádjuk ;) Szerintem tetszene!

    Bianka nem tettem bele olyan sok chilit, de szerintem 2 módon is lehet mérsékelni a csípősséget, 1. nem kell rá bors, csak só, 2. vagy a bundába vagy a csirkére tegyél chilit, így nincs duplán csípősítve :D

    VálaszTörlés
  4. Ilyet még nem ettem, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  5. Raindrop érdemes tenni vele egy próbát ;)

    VálaszTörlés