2013. augusztus 8., csütörtök

Barackos joghurtos jégkrém

OK ez a meleg már kezd kicsit sok lenni....:)) De sebaj, ez a nyár. Majd ősszel meg sipákolunk, amikor csontig hatoló szél fúj! (Csak mondom, hogy megmondtam)
Addig is éljenek a fagyik! Most kell enni, most van nyár!
A baracknak pedig szezonja van, ráadásul nagyon jó az idei termés.

Ez a recept is a Kifőztük magazin júliusi számában jelent meg.



Hozzávalók:
4 db nagyobb barack
1,5 dl natúr joghurt
10 dkg mascarpone
1 dl tejszín
15 dkg eritrit vagy ízlés szerint egyéb édesítőszer

Elkészítés:
A barackot a joghurttal és az édesítővel leturmixoljuk, majd habverő segítségével elkeverjük a mascarponéval. A tejszínt kemény habbá verjük majd a joghurtos barack keverékhez forgatjuk. A fagylaltgépbe töltjük, amiben körülbelül harminc perc alatt készre fagy. Ezután töltsük jégkrémformába, így nagyon finom krémes pálcás jégkrémet kapunk.

6 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ilyen formát beszerezni? :) Köszönöm, Réka

    VálaszTörlés
  2. Szia Réka!
    Ezt a formát én a Penny Marketben vettem még július elején. Azóta sajnos nem láttam sehol :(

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Kár, mert nagyon tetszik, pláne benne a jégkrém! :) Réka

    VálaszTörlés
  4. Érdemes körülnézni a gasztro webshopokban!
    Köszönöm, hogy tetszik. Örülök neki! :)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Ikea-ban lehet kapni!

    VálaszTörlés
  6. Igen de az másmilyen forma:
    http://gyemantkonyha.blogspot.hu/2012/05/vanilias-jegkrem.html

    De ha mindegy milyen alakú, akkor szinte minden 100 forintos boltban akad fagyi forma.

    VálaszTörlés