Nagyon szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető recepteket :)
A sertéscomb nagyon finom husi, ízletes de én sem hittem el először, hogy elég neki a só és a fokhagyma.... de elég.... nagyon finom és pont annyira szaftos amennyire én szeretem ;)))
Anyukámtól tanultam!!! :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sertéscomb
1 nagyobb fej fokhagyma
olíva olaj
só
Elkészítés:
1. A húst kb fél centis szeletekre vágom. Besózom.
2. Felforrósítom az olajat és egyenként elősütöm a hús mindkét oldalát.
3. Miután kissé megpirult a hús ráteszem a zúzott fokhagyma gerezdeket és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
4. Addig párolom amíg megpuhul, általában elég annyi idő amíg a víz elpárolog, ha ekkor még nem elég puha akkor pótolni kell.
5. Zsírjára sütöm, ettől lesz igazán ízletes.
Rizibizivel tálaltam, de illik mellé a krumpli is, kis savanyúsággal mennyei vacsora :)
Hű nagyon guszta. Szeretjük a fokhagymás húsokat és jó, hogy nem száraz
VálaszTörlésEgy nagy puszi anyukádnak!!:-)
VálaszTörlésBianka köszi! Ez nem olyan szaftos, hogy "úszkál" :) Sajnos engem megtömtek oviban szaftos kajával és azóta csak kevés ilyet szeretek... de már haladok :) De igen ez kissé szaftos, szerintem neked is ízlene :)
VálaszTörlésAndi átadom :D Örülni fog :)
Én hajlamos vagyok sok fűszert használni, de ez olyan guszta és elhiszem neked, hogy ennyi fűszerezés elég. Feltétlen kipróbálom.:)
VálaszTörlésÁtnézel hozzám csöppet?:-)
VálaszTörlésYes. Fokhagyma, sertéshús... yes!:)
VálaszTörlésGizi köszi :) Én is mindig sok fűszert használok, de kell egy-egy ilyen étel is amikor hagyjuk érvényesülni kicsit magában az ételt :)
VálaszTörlésAndi már át is mentem, nagyon köszönöm!!! :)
Szepy ;) Ugye hogy ugye :D
Kukucs át hozzám:)
VálaszTörlés